Met API’s haal je meer uit de oplossingen van Bizcar

Natuurlijk kunnen de Bizcar oplossingen voor ritregistratie, wagenparkbeheer en autodelen als stand-alone oplossing gebruikt worden. Voor meer efficiency en kostenbesparingen is het echter logischer en idealer, om de Bizcar oplossingen te integreren met de administratieve, boekhoudkundige, logistieke en planning systemen van je eigen organisatie. Dat kan vrij eenvoudig met behulp van API’s (Application Programming Interface).

Wat is een API? Het woord ‘interface’ in de naam Application Programming Interface zegt het al: een API fungeert als brug die verschillende (software)systemen, applicaties en programma’s aan elkaar koppelt en data uitwisselt. Denk bijvoorbeeld aan een website voor het boeken van hotels. Daarvoor moet de website beperkte toegang hebben tot bepaalde databestanden en delen van de eigen boekingssoftware van de aangesloten hotels. Via de API’s kan het platform met al de individuele hotelsystemen communiceren en gegevens uitwisselen. Daardoor kun je op hotelplatform niet alleen kamerprijzen vergelijken, maak ook een kamer boeken en betalen. API’s maken het mogelijk, zonder menselijke tussenkomst.

Hoe werkt het principe van een API? De API geeft van buiten de eigen organisatie toegang tot een beperkt en afgebakend deel van een databestand of programma. Hiervoor maakt de API gebruik van een klein deel van de code uit het oorspronkelijke totale programma. Als een soort tolk vertaalt de API vragen (requests) van buitenaf in een code die het eigen systeem begrijpt, kan verwerken en beantwoorden. Dat antwoord (respons) vertaalt de API dan weer in een code die het systeem van de vraagsteller (client) begrijpt.

Waarom API’s combineren met Bizcar? Met API’s kun je de mobiliteitsoplossingen van Bizcar eenvoudig integreren met de software, databestanden en programma’s van je eigen organisatie. Denk aan administratieve en logistieke systemen, maar ook CRM-, sales-, boekhoud-, order- en planningssoftware. Er hoeft geen medewerker meer aan te pas te komen die moet schakelen tussen de verschillende systemen en dus dezelfde informatie tweemaal moet invoeren. Dankzij de API’s werken die systemen geheel automatisch naadloos samen. Zo realiseer je nog meer efficiency en kostenbesparingen.

Hoe vraag je een API aan? Wil je weten hoe je met behulp van API’s de oplossingen van Bizcar voor ritregistratie, autodelen en wagenparkbeheer kunt integreren met software-systemen van je eigen organisatie? En ben je benieuwd wat de specifieke voordelen daarvan zijn voor jouw bedrijfsvoering? Mail naar [email protected] of bel 088-5656 200.