Haal meer uit de tankpas

Home/Nieuws/Koppel de tankpas aan ritregistratie van Bizcar

Koppel de tankpas aan ritregistratie

De tankpas van de zaak zorgt voor een schat aan data en informatie.  

Haal meer voordeel uit de Tankpas-data

Door de tankactiviteiten te integreren met de ritregistratie hoef je niet meer uit twee verschillende systemen te putten voor alle informatie. Voortaan heb je alle relevante informatie op één online platform. Ook kun je gebruik maken van de rapportage om de voor jou belangrijke informatie te filteren, sorteren en/of geautomatiseerd naar één of meerdere e-mailadressen periodiek te laten mailen. Alles wat je moet weten bij elkaar. In één oogopslag.

Inzicht in ritten, tanken en rijgedrag

Met de tankpasintegratie is mogelijk om dwarsverbanden te maken tussen ritregistratie en tankbewegingen. Daardoor kunnen we zeer nauwkeurige analyses uitvoeren van het brandstofverbruik, kosten per kilometer en dit allemaal in relatie tot het rijgedrag. En hoe dat zich verhoudt met collega’s en andere bestuurders.

Met al die data kun je als  beheerder dus het rijgedrag onder de aandacht brengen zodat de bestuurder veiliger en zuiniger gaat rijden. Je weet dus exact hoeveel brandstof en Euro’s je kunt besparen als je het rijgedrag verbetert. Extra mooi meegenomen is dat zo ook de CO2-uitstoot vermindert.

Automatische detectie bij tankpasfraude

Wist je dat 1 op de 7 werknemers fraudeert met de tankuitgaven? Wanneer je echter data en informatie uit twee verschillende bronnen moet halen en fysiek met elkaar gaat vergelijken, is het opsporen van tankpasfraude niet alleen een tijdrovende maar ook een heel lastige kwestie. Door de tankpas te integreren met de ritregistratie wordt de locatie waar de tankpas is gebruikt automatisch vergeleken met de locatie van het voertuig op datzelfde moment. Matchen die twee niet dan kan er dus fraude in het spel zijn. Ook berekenen wij automatisch de actieradius (gereden kilometers) tussen de verschillende tankbeurten. Zijn er afwijkingen, dan krijg je automatische een notificatie.

Met welke tankpassen kunnen we integreren?

Eigenlijk met elke tankpas-aanbieder. Door middel van API, automatisch uitwisselen van CSV bestanden (via een e-mailadres) of het d.m.v. de upload functie in de portal voor Excel bestanden kan er geïntegreerd worden.  Bizcar heeft een standaardintegratie met Travelcard, MultiTankcard, MKB Brandstofpas, BP en Go-fuelcard. Staat jouw tankpas leverancier er niet tussen, geen punt. Wij zorgen dat het gefixed wordt.

De voordelen van tankpasintegratie

  • Geen twee aparte databronnen meer
  • Eén overzicht met alle relevante informatie
  • Geen informatie meer handmatig vergelijken
  • Automatische analyses brandstofverbruik, kosten per km en rijgedrag
  • Bijsturen rijgedrag op veiliger en zuiniger rijden
  • Automatische detectie tankpasfraude
  • Geen handmatig bonnetjes verwerken

Delen